ЛЯТНА ШКОЛА В НАЦИОНАЛНИЯ ЕТНОГРАФСКИ МУЗЕЙ

Да учим и да се забавляваме заедно!

Разработена от екип на Националния етнографски музей, Лятната школа е чудесна възможност за всички деца межу 7 и 12 години да научат повече за традиционните празници и обичаи, за поминъците и занаятите, за българските митологични персонажи, за ролите в семейната обредност, както и да влязат в ролята на етнографи.

Всяко дете ще има възможност да прояви творчество, като изработи невероятни предмети, които ще пресъздават отделни сюжети от българската традиционна култура. Накрая, с помощта на нашите специалисти, децата ще направят музейна експозиция, която ще представи всичко, сътворено от техните ръчички през седмицата. След тържественото откриване на изложбата, децата ще могат да вземат всеки един от „експонатите“ си.

Игрите, забавлението и новите знания и умения са гарантирани.

Време на провеждане на школата (от понеделник до петък, вкл.): от 03 – 07 юни; 10 – 14 юни; 17 – 21 юни; 24 – 28 юни; 01 – 05 юли. Заниманията ще бъдат от 10:00 до 16:00 ч. Включването в групите е по реда на записване на участниците. Групите ще наброяват максимум 12 деца. Цената за едноседмичните занимания е 250 лв. на дете. Предварително записване на тел. 0879 80 79 47; 0879 80 71 08.

Всеки родител трябва да подготви храна за обяд на детето си.

Моля, запознайте се със съдържанието на Декларацията за информирано съгласие

Програмата на Лятната школа можете да намерите тук

Очакваме Ви!